001 - De Baat
Hertha F5 verslaat koploper Kockengen F4

Geplaatst op: 7 april 2014

De mannen van Hertha F5 zijn de laatste tijd bezig met een ongekend sterke serie. Er werden ruime overwinningen behaald met 14-0 en 9-1 tegen wat lager geklasseerde teams als Nederhorst F3 en DOB F2. En vorige week werd thuis na een spannende wedstrijd met 5-3 gewonnen van de F1 van HSV’69 uit De Hoef. Dat was een bijzonder sterke prestatie, aangezien HSV’69 tot op dat moment bijna alles had gewonnen. Dat team had alleen verloren van Kockengen F3 en laat dat nou juist de tegenstander zijn waar Hertha F5 afgelopen weekend tegen moest aantreden.

De jongens lieten zich niet afschrikken door de ongeslagen status van Kockengen en riepen vooraf in de kleedkamer met veel bravoure dat ze ook deze wedstrijd wel even zouden gaan winnen. In de eerste minuten kwam Hertha echter meteen onder sterke druk te staan en bleek wel hoe gevaarlijk het team van Kockengen was. Maar langzaam maar zeker kantelde de wedstrij. Hertha kon wat meer naar voren gaan spelen en na een minuut of tien brak Yassine Mansi door na een geweldige uittrap van keeper Daroen Mauloed. Met een bekeken schot in de hoek wist hij de keeper van Kockengen te verschalken: 0-1! Dat gaf de mannen veel vertrouwen en Hertha kreeg in de eerste helft nog een paar flinke kansen. De mooiste was een aanval via rechts na een rush van Jasper Mons die keurig voorgaf op spits Tim Stubbe. Zijn schot van dichtbij was hard, maar helaas recht op de keeper, waardoor de teams de rust ingingen met een 0-1 stand voor Hertha.

In de tweede helft liep Hertha vrij snel uit naar 0-3 dankzij twee prachtige aanvallen en goed samenspel. Eerst scoorde Tim Stubbe zijn 28ste doelpunt van de competitie en daarna maakten Yassine Mansi en Tim Stubbe samen het derde doelpunt. Beide jongens schoten precies tegelijk tegen de bal die daardoor een onnavolgbaar effect kreeg en de keeper van Kockengen volledig kansloos liet. Toch kwam Kockengen -dat over een paar geweldige dribbelaars beschikte- nog sterk terug. Hertha had geen wisselspelers en de jongens begonnen behoorlijk vermoeid te worden. En dat vertaalde zich meteen in tegendoelpunten. Eerst viel de 1-3 en vlak daarna, in de laatste minuut werd de sterke Hertha verdediging (Wes Twaalfhoven en Dean Hoogland speelden weer een uitstekende wedstrijd) nog een keer geklopt waardoor het 2-3 werd. Daarna vloot de scheidsrechter echter af en konden de jongens van Hertha F5 de vierde overwinning op rij bijschrijven: koploper Kockengen op eigen veld geklopt!

Je gegevens:

De mannen van Hertha F5 zijn de laatste tijd bezig met een ongekend sterke serie. Er werden ruime overwinningen behaald met 14-0 en 9-1 tegen wat lager geklasseerde teams als Nederhorst F3 en DOB F2. En vorige week werd thuis na een spannende wedstrijd met 5-3 gewonnen van de F1 … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.