001 - De Baat

Argon pakt weer belangrijke punten

Geplaatst op: 26 maart 2012

In de openingsminuten leek het er op, dat de gasten het betere voetbal speelden en na zes minuten leverde dat hen de eerste kans op, toen een crosspass over rechtsback Freek van Driel ging en voor de voeten van spits Kalvin Robert viel, die zijn inzet echter in het zijnet zag belanden. Daarna zocht Argon de aanval en dat leverde bij de eerste de beste echte mogelijkheid ook meteen een treffer op: Brayton Biekman kopte de bal door, via Samir Jebbar belandde de bal bij Joshua Patrick die met een loopactie over de breedte van het veld een goede schietpositie zocht en met een schuiver vanaf ruim 18 meter doelman Sijm kansloos liet, 1-0. Hollandia reageerde middels een omhaal van alweer spits Robert, maar deze inzet ging over de lat boven Maxime Singels, waarna Argon weer de aanval zocht en daarbij een vrije trap verdiende. Doelman Sijm wist de harde inzet van Kevin van Essen nog tot hoekschop te verwerken, maar daaruit viel de bal voor de voeten van Dion Gerritsen, die twee duels om de bal met wilskracht wist te winnen en de Hoornse doelman met een schot in de benedenhoek voor de tweede maal wist te passeren, 2-0.
Deze voorsprong met 10 minuten op het bord was meer, dan het in het lentezonnetje badende publiek had verwacht en in het verloop van de eerste helft bleek, dat deze onverachte stand ook invloed had op het spel van de thuisploeg. Men zakte meer in, mede doordat Hollandia de bal makkelijker van voet tot voet liet gaan, en ging over tot reactievoetbal. Verdedigend stond het redelijk, maar omdat op het middenveld te veel ruimte toegestaan werd aan de gasten kwam er toch druk en als gevolg daarvan ook mogelijkheden voor Hollandia om het doel van Maxime Singels onder schot te nemen. Veelal werd daarbij echter duidelijk, waarom de ploeg uit Hoorn nog minder doelpunten heeft gescoord dan Argon, want veel echt doelgevaar leverde het speltechnische overwicht niet op. Op één uitzondering na, want toen na 25 minuten ook Argon wat halfslachtig verdedigde, viel de bal voor de voeten van de Heus, die Maxime Singels met een diagonaal schot versloeg, 2-1. Na deze treffer slaagde Argon er echter in, het spel weer wat meer in eigen hand te krijgen, zodat met een meer gelijkopgaand spelbeeld de rust werd gehaald.

Na de wisseling van helft werd dit spelbeeld voortgezet, Hollandia had wat vaker de bal, maar doelkansen waren er meer te noteren voor de thuisploeg. Zo schoot de opgekomen verdediger Ferdi Vrede na 55 minuten na een vrije trap van Vincent Verheul maar net naast de kruising van het doel van Sijm, terwijl die doelman enkele minuten later ook attent reageerde na een dieptepass van Brayton Biekman en daarom net eerder bij de bal was dan Joshua Patrick. Twintig minuten voor tijd leek de strijd beslist te worden, toen Argon de voorsprong uit wist te breiden: Door storend werk van Biekman kwam de bal bij Samir Jebbar, die de bal in de loop legde van middenvelder Dion Gerritsen. Met een schitterende krul legde deze de bal vanaf 20 meter in de verste benedenhoek langs de graaiende handen van de vergeefs uitvallende Sijm, 3-1. Maar ook nu zorgde een verdedigende onachtzaamheid net als bij de eerste tegentreffer voor een doelpunt van de gasten, het was Ninteman die alleen voor Maxime Singels opdook en deze met een schuiver passeerde, 3-2.

Met nog een kwartier op de klok wilde Hollandia wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de ruimte die ze daarbij verdedigend lieten vallen zorgde er voor, dat het Argon was dat de kansen op een verdere uitbreiding van de score kreeg. Maar liefst tot drie keer toe dook een Argonaut alleen voor Sijm op, maar zowel Gerritsen als twee maal invaller Ibrahim el Ahmadi slaagden er niet in, de bal langs de keeper in het doel te werken. Zo bleef het tot aan de laatste seconde van de vier minuten blessuretijd spannend, maar kon het publiek bij het laatste signaal van scheidsrechter Martens eindelijk vrijuit juichen, de punten waren gepakt.

Zo begint Argon inmiddels een serie goede resultaten neer te zetten, maar met twee uitwedstrijden voor de boeg (WKE en EVV) zal het zeker een zware opgave zijn om deze lijn vast te houden. De instelling van het team geeft echter het nodige vertrouwen in een verder goed verloop van deze voor Argon spannende competitie.

Je gegevens:

Argon heeft de opgaande lijn van de laatste wedstrijden in de ontmoeting tegen Hollandia uit Hoorn voort weten te zetten, na een ontmoeting waarin de Mijdrechtse ploeg het vanwege missen van doelrijpe kansen onnodig lang spannend hield werd uiteindelijk met 3-2 gezegevierd.In de openingsminuten leek het er op, dat de … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.