001 - De Baat
Eén, twee en drie voor UWTC

Geplaatst op: 28 augustus 2017

Dit weekend stond er op alle treden van het podium wel een UWTC-er. Mike Derogee reed zaterdag 26 augustus een jeugdwedstrijd in Maassluis. Tijdens de koers van cat 5 helaas een grote valpartij. De koers werd stilgelegd en er werden diverse renners in een ambulance behandeld. Na ongeveer 45 minuten werd de wedstrijd weer hervat voor de laatste kilometers. In een lange eindsprint werd Mike nipt verslagen, maar toch een mooie tweede plaats. Hopelijk zien we de gevallen renners weer snel terug bij de wedstrijden.

Omnium van Kampen

Trainingslid Lorena Wiebes reed op zaterdag een omnium in Kampen. Zij werd tweede bij de tijdrit over 4.8 km en Lorena won het criterium over 50 km. Hiermee pakte zij de winst bij de junioren dames.

Pijl van Heerlerheide

In Limburg stond weer een mooi klimcriterium op het programma, de pijl van Heerlerheide. Onze amateurs Niels Ruijter en Bart de Veer houden wel van een beetje klimmen tijdens de koers en waren dus zondag naar Limburg afgereisd. Rond 16 uur werden zij weggeschoten voor 60 km koers. Dit jaar een iets ander rondje ivm een opgebroken weg. Meer bochten, korte sprinten bergop, weinig tijd voor herstel en het warme weer maakte het een behoorlijke uitputtingsslag. De winnaar was echt een maatje te groot voor de rest van het veld en maakte er een mooie solo van. Hierachter nog een eenling en dan Niels in een groepje van drie renners. Bart zat in het peloton, dan steeds kleiner was geworden. Niels sleepte er een verdiende derde plaats uit en Bart finishte als 16e.

WK handbiken

Komende week wordt het een spannende week voor onze handbikers Tim de Vries (H5) en Jetze Plat (H4). Zij rijden het WK in Zuid-Afrika. In Pietermaritzburg wordt op donderdag 31 augustus de tijdrit verreden. En op zaterdag 2 september staat de wegwedstrijd op het programma. Zowel Tim als Jetze waren dit seizoen oppermachtig in hun klasse, Jetze won al zes Wereldbekerwedstrijden en Tim vijf. UWTC wenst beide leden veel succes!

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief

Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dit weekend stond er op alle treden van het podium wel een UWTC-er. Mike Derogee reed zaterdag 26 augustus een jeugdwedstrijd in Maassluis. Tijdens de koers van cat 5 helaas een grote valpartij. De koers werd stilgelegd en er werden diverse renners in een ambulance behandeld. Na ongeveer 45 minuten … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.