001 - De Baat

Dubbel verlies voor Argon

Geplaatst op: 30 januari 2012

De wedstrijd tegen HBS uit Den Haag heeft voor Argon niet het gehoopte resultaat opgeleverd, in de loop van de tweede helft liep de ploeg zelfs tegen meer pech op doordat twee spelers met direct rood weggestuurd werden. Dat ook de gasten niet met 11 man eindigden, kon daar weinig aan af doen.

In de openingsfase leek HBS te kunnen profiteren van een afwachtende start van Argon, maar de gasten wisten in die fase niet echt voor gevaar voor het doel van Maxime Singels te zorgen. Na dat kwartiertje kwam Argon langzaam tot meer aanvallende daden en daarbij bleek de defensie van HBS geen onneembare veste. Maar een ploeg in de gevarenzone heeft zelden het geluk mee en dat bleek ook in deze fase van de wedstrijd, bijvoorbeeld bij een kopbal van Dion Gerritsen na een half uur spelen. De goede voorzet van Erik Mulder werd door de aanvallende middenvelder goed ingekopt, maar mede omdat de bal nog het hoofd van verdediger Kaay toucheerde stuitte de bal vanaf de onderkant van de lat net voor de doellijn weer het veld in. Vijf minuten voor rust kreeg Gerritsen wederom een mogelijkheid, hij legde de bal op de rand van het strafschopgebied nog even goed voor de rechterschoen maar zag doelman Kamperveen zijn inzet toch uit de hoek boksen. Op slag van rust was Argon nogmaals gevaarlijk, maar de inzet van de doorgebroken Joshua Patrick eindigde in het zijnet.
Gezien de ontwikkeling van het spel leek Argon na de rust dus de kans op meer te krijgen, maar de ploeg slaagde er niet in, na de hervatting voor dezelfde dreiging te zorgen. Na een uur spelen werd de wedstrijd sterk beïnvloed door een beslissing van scheidsrechter Mulder, die tot op dat moment geen enkel probleem leek te hebben met enig fysiek in de duels. Bij een sliding van rechtsback Nick Vijlbrief besloot hij echter, dat de eerste kaart van de wedstrijd dan meteen maar een rode moest zijn, gezien de situatie een zeer zware sanctie. Opvallend genoeg toonde hij de kaart pas nadat hij vele seconden door opgewonden Hagenaars was omringd, wat de correctheid van de beslissing toch aan enige twijfel onderhevig maakte. Vijf minuten later volgde weer een beslissing met gevolgen, want toen de bal na een voorzet van de linkervleugel in het strafschopgebied tegen de arm van Nicolai Verbiest stuitte, ging de bal op de stip. Wel bleef in deze situatie een kaart achterwege, iets wat bij een strafschop over het algemeen niet gebruikelijk is. Hagenaar de Geer trok zich niets aan van de protesten en wist de wel naar de goede hoek uitvallende Maxime Singels te passeren voor de 0-1.
Argon probeerde deze tegenslag wel recht te zetten, maar met een man minder slaagde het er eigenlijk zelden in om voor gevaar voor het HBS doel te zorgen. De gasten zochten ook niet bepaald fanatiek de aanval, koesterden het balbezit en dus leek de wedstrijd langzaam dood te bloeden. Daar kwam na 80 minuten spelen echter plots verandering in, toen een actie tegen Nicolai Verbiest niet werd afgefloten maar de daarop volgende verdedigende actie van Jocelino de Sa wel met een fluitsignaal werd bestraft. Na het snel nemen van die vrije trap ontstond een onoverzichtelijke situatie aan de achterlijn, die voor de nodige commotie zorgde en uiteindelijk er toe leidde, dat zowel Nicolai Verbiest als HBS-invaller Kahya zich ook vervroegd richting kleedkamer konden begeven. In de slotminuten deelde de leidsman nog twee kaarten uit aan de gasten en kwam Argon in de laatste minuut bijna nog op gelijke hoogte na een vrije trap van Kevin van Essen. De mee opgekomen Dennis Filippo schampte de bal echter net even te weinig, zodat de bal naast de verkeerde kant van de paal verdween.

Mede door de andere uitslagen werd het dus een sombere dag, de afstand tot de echt veilige plekken op de ranglijst begint meer dan behoorlijk te worden. De p/d plek blijft echter onverminderd binnen handbereik, mogelijk zal dat het eerste doel worden waar het team van trainer Alain Hijman zich op zal moeten focussen.

Je gegevens:

De wedstrijd tegen HBS uit Den Haag heeft voor Argon niet het gehoopte resultaat opgeleverd, in de loop van de tweede helft liep de ploeg zelfs tegen meer pech op doordat twee spelers met direct rood weggestuurd werden. Dat ook de gasten niet met 11 man eindigden, kon daar weinig … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.