001 -Family
Ook in de Overgangsklasse kan Atlantis winnen

Geplaatst op: 13 mei 2024

Zaterdag 11 mei, op een stralende zomers aanvoelende dag stond de volgende wedstrijd van Atlantis 1 op het programma. Tot op heden had het eerste beide wedstrijden verloren in de Overgangsklasse en de uitdager van vandaag, Tweemaal Zes 1, beide wedstrijden gewonnen. Van te voren een hels karwei voor de boeg dus en zeker ook omdat de door Van Walraven Bv gesponsorde ploeg wat wijzigingen had in de basis opstelling ten opzichte van de weken daarvoor.

Echter toen de wedstrijd begon leek het erop alsof de wijzigingen weinig effect hadden op het spel van Atlantis, want de thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen sterk en gretig en de spanning die er in de eerste minuten in zat, bleef eigenlijk de hele wedstrijd hangen. Ook had geen van de beide ploegen ooit echt het initiatief om ook maar te proberen om een beetje los te komen. Zodra de ene scoorde had de andere een antwoord.

Alleen in de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Atlantis wel een tik te verwerken. Een 7-6 voorsprong werd hier weg gegeven waar Tweemaal Zes dankbaar gebruik van maakte. Ook het doelpunt vlak voor rust wat zorgde voor een 7-9 voorsprong kwam even binnen als een tik.

In de rust hamerde coach Wim Schaap erop dat er echt wel wat mogelijk was in deze wedstrijd, iets wat vanwege de stand niet gelijk verwacht werd. Er werden wat wissels doorgevoerd waarmee hopelijk de wedstrijd weer terug gebracht werd. En ondanks de 7-10 was daarna het initiatief bij de Rood-Wit-Blauwen en werd het weer 10-10 gelijk.

De coaches van beide ploegen gingen op dit moment op alle mogelijk tactische manieren wisselen. Een schutter werd tegen een rebounder ingebracht, vice versa, alles om ervoor te zorgen dat er doelpunten gecreëerd konden worden. En eigenlijk lukte ook alle tactische wisselingen van beide coaches waardoor beide ploegen maar bleven scoren.

En zo kwam dus het aan op het slot van de wedstrijd. Met nog 5 minuten te gaan was het 17-17 en Atlantis kreeg een strafworp. Deze werd vakkundig benut door Sander, maar vervolgens maakte TZ ook gelijk de 18-18. Wederom een Time-Out en wissels en dit keer was het Atlantis die dubbel effectief was. Jelle gooide de belangrijke 19-18 erin en de volgende aanval scoorde Maud ook nog eens een fantastisch afstand schot. Daarna wist niemand goed hoeveel tijd er nog was. Tweemaal Zes kreeg nog een strafworp, maar dit bleek ook de laatste actie van de wedstrijd te zijn. Atlantis 1 wint de wedstrijd met 20-19 van tot op dat moment de koploper Tweemaal Zes.

Dit zorgt ervoor dat de poule best op z’n kop gaat ook mede door de resultaten van de andere ploegen. Het lijkt erop dat het een poule is waar iedereen van iedereen kan

winnen en daardoor is er dus ook nog alles mogelijk met nog 3 wedstrijden te gaan. Over 2 weken gaan we weer door, dan is de return tegen Tweemaal Zes in Maartensdijk.

Je gegevens:

Zaterdag 11 mei, op een stralende zomers aanvoelende dag stond de volgende wedstrijd van Atlantis 1 op het programma. Tot op heden had het eerste beide wedstrijden verloren in de Overgangsklasse en de uitdager van vandaag, Tweemaal Zes 1, beide wedstrijden gewonnen. Van te voren een hels karwei voor de … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.